4326 Máriapócs, Kossuth tér 1. sz., Tel.: +36 42 554 501, Fax: +36 42 554 502

2014. április 18., péntek
RabócsiRing09jun_03ndrift10jul_09n
Kevesen gondolták volna mondjuk tíz-tizenkét esztendeje, hogy Máriapócs, a nemzetközi zarándokhely nem csak a pápalátogatásról lesz híres. A szabolcsi kisváros a második legnépszerűbb technikai sportágnak, a rallycrossnak lett a hazai fellegvára. 
Rabócsi Tibor nyíregyházi vállalkozó elképzeléseit tettek követték, és 1996. november 23-án megnyitotta kapuit a tulajdonosának nevét viselő pálya az A.M.G. RabócsiRing. Az Autó-Motor-Gokart (A.M.G.) sportkomplexummá serdülő létesítmény 96'-tól elsősorban minőségi rallycross versenyekkel alapozta meg hírnevét. A 2000-es esztendőben a pálya elnyerte a Magyar Nemzeti Autósport Szövettség "Év pályája" különdíját. Mára az ország legmodernebb és leglátogatottabb magyar rallycross pályája, amely nemzetközi minősítéssel bír és már többször helyt adott a Zemplén-Rallye Országos Bajnokság Prológjának is. 
A rallycross versenyek mellett motoros verseny (supermoto) rallysprint, valamint partner és vevőtalálkozók kerülnek megrendezésre. 2003-tól a sportkomplexum bővítésével a profi Gokart Országos Bajnoki futamoknak is helyt ad a RabócsiRing. A beruházásban egy kemping és egy étterem építése is megvalósult.

Az igényes és színvonalas szolgáltatások, a színes rendezvénysorozatok kínálnak évről-évre kultúrált szórakoztatást és egyfajta garanciát az ország és a régió technikai-sport szerelmeseinek. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően 2007-től már éjszakai villanyfényes Európa Bajnoki futamokban is gyönyörködhetnek a Rallycross, a Drift, a technikai sportok kedvelői.

Egy kis ízelítő a 2010-es King Of Europe Driftversenyből 


Az első két esztendőben csak az óriási népszerűséget kivívó országos amatőr rallycross  sorozat futamait rendezték. Ez a RabócsiRing számára is állandó visszajelzés volt a fejlődéshez. Miként tavaly, az idén is az ország leglátogatottabb rallycrosspályája volt a máriapócsi. A versenyekre és az azt követő programokra nem ritkán 10.000 néző kíváncsi (VIP futamok, színésznőkkel, újságírókkal és politikusokkal, légi bemutatók, ejtőernyős ugrások, szórakoztató zenei programok, tűzijáték). Ennek tapasztalata azt mutatja, hogy a kísérő rendezvények, show-elemek olyan embereket is kicsalnak a pályára, akik csak érintőlegesen kapcsolódnak az autóversenyzéshez, s talán itt szeretik meg a benzingőz által keltett szórakozást.

ringpalya_09n  rt_02n

A pálya rangját mi sem jelzi jobban, mint a tény: az 1999-es esztendőben debütált az I. és II. osztályú országos bajnokságban, mégpedig nyitásként két fordulóval. Az állandó fejlődést követően 2000-től Közép-Európa Bajnoki Zóna Trófea futamok is megrendezésre kerülnek, nagy sikerrel. Mi sem igazolja jobban a fejlődést, minthogy a 2003-as évtől kezdődően immár folyamatosan ad otthont a pálya az Országos I. osztályú Gogart Bajnokság futamainak is. 2007-től a Drift szerelmesei is otthonra találtak a RabócsiRingen, melyen azóta is folyamatosan rendeznek amatőr és profi Drift Országos Bajnoki futamokat. Nagy érdeklődés övezi a "King of Europe" Drift Euróba Bajnoki futamokat, melyekre Európa legjobb drift versenyzői látogatnak el a RabócsiRingre, hogy összemérjék tudásukat.

rabocsiring_02nringpalya_04n

A folyamatos fejlődés következtében a pálya jogosult Európa-bajnoki futamok rendezésére, amelyre minden lehetősége adott. Nemzetközi szintű versenyrendezés, villanyfényes éjszakai futamok lehetősége, színvonalas infrastruktúra és kiszolgálás. Nagy örömünkre 2008-tól már az M3-as autópályán is eljuthatnak hozzánk a távolabbról érkezők. A RabócsiRing egyik titka az állandó fejlesztés, amit ezután is minden erőbedobással tovább folytat.

ringpalya_05n10apr_01n

                     ringpalya_07n


Amennyiben felkeltettük érdeklődését kérjök látogasson el a logo honlapjára is!

 
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

Névnap

Ma 2014. április 18. (péntek) van Andrea és Ilma névnapja.

Felhasználói menü

Belépése-Magyarország pont

emagyarorszag

Statisztika82.4%Hungary Hungary
3.2%Russian Federation Russian Federation
2.6%United States United States
2.1%Ukraine Ukraine
1.7%Romania Romania
1.5%Canada Canada
1%Kuwait Kuwait
0.9%United Kingdom United Kingdom
0.9%Germany Germany
0.8%Slovakia Slovakia

Ma: 52
Tegnap: 77
Héten: 379
Múlt héten: 420
Hónapban: 1130
Múlt hónapban: 1622
Összesen: 5460


Időjárás

Máriapócs időjárásáért kattintson az alábbi képre:
Hirdetés

Facebook

Keressen meg minket a facebook-on is!
Hirdetés

Képújság

Hirdetés

Keresés

Reklámok